Portfolio

Projecten
  Victoria Rotterdam
  Turfschip Breda
  Cultuurcampus
  Landhuis
  Shell Den Haag
  Terwenakker Rotterdam
  Raadhuis Drimmelen
  Beatrixkwartier Den Haag
  UWV Rotterdam
  Hilton Amsterdam
  Singer museum
  Fontein 'Genesis' Schijndel
  Winkelcentrum Utrecht
360° Panorama’s

 

 

Kantoorgebouw Victoria te Rotterdam

 

Kantoorgebouw Victoria te Rotterdam

  Meer foto's l Positieve referentie

Oppervlakte: 2000 m2
Natuursteen: Shivakashi, Ivory Brown en kunststeen
Oplevering: Trappen, wanden, vloeren, plinten, baliebladen, dorpels, liftvloeren, doucheplaten, kolommen, bordessen, wastafelbladen en liftfronten.
Aannemer: Slavenburg Bouw
Architect: Architectenbureau Marcel van der Schalk

De toegepaste duurzame natuursteen is Shivakashi; ook wel Ivory Brown genoemd. Het is een megmatiet uit India en valt onder de granietachtige. Op de trappen werd gekozen voor de gebrande uitvoering en voor de vloeren een gezoete bewerking terwijl de wanden gepolijst werden. Alle wastafelbladen zijn uitgevoerd in een kunststofgebonden marmercomposiet.

Bijzonder: de uitdaging bij dit project waren de grote maten van de treden en afmetingen bordesplaten die wel tot 2 meter 60 lang waren en soms 900 mm. breed!

Aangezien inmeten door de grote bouwtoleranties nagenoeg onmogelijk was, zijn de natuursteen onderdelen, ter plaatse op maat gezaagd. Hiertoe werd door ons gebruik gemaakt van een innovatief en duurzaam systeem om het vrijkomende kwartsstof af te zuigen.

Het resultaat mag er zijn! Alle onderdelen zijn met een minimalen voegbreedte door onze monteurs zeer precies op hun plaats aangebracht tot volle tevredenheid van de opdrachtgever.