Portfolio

Projecten
  Victoria Rotterdam
  Turfschip Breda
  Cultuurcampus
  Landhuis
  Shell Den Haag
  Terwenakker Rotterdam
  Raadhuis Drimmelen
  Beatrixkwartier Den Haag
  UWV Rotterdam
  Hilton Amsterdam
  Singer museum
  Fontein 'Genesis' Schijndel
  Winkelcentrum Utrecht
360° Panorama’s


 

 

Shell Hoofdkantoor te Den Haag

 

Shell Hoofdkantoor te Den Haag
  Meer foto's l Positieve referentie l Oostdam in de pers
  360° panorama foto's: Shell C16 - Shell C23 - Shell C30
Oppervlakte: 3000 m2
Natuursteen: Rosa Aurora, Braziliaans graniet, Nero Assoluto
Oplevering: vloeren, trappen, kolommen, plinten
Aannemer: Shell International
Architect: Architectenbureau Ellerman Lucas van Vugt

Het Shell hoofdkantoor moest binnen een strakke planning van 3 jaar een complete gedaanteverwisseling ondergaan. De “metamorfose” bestond uit het bouwen van een nieuw hotel en het renoveren van de kantoorgebouwen. Voor ons was dit de eerste keer, dat we als hoofdaannemer optraden. De behoefte van de klant was om door een korter proces een beter product te laten ontstaan en waarvoor er een complete huisvestingsoplossing geboden zou worden zonder faalkosten terwijl de kantoren in gebruik bleven. Dit betekende voor ons dat we innovatief moesten denken om een toegevoegde waarde te kunnen realiseren.
Toegepast werd een warme, duurzame Portugese marmersoort, Rose Aurora. Deze werd met speciale schuurmachines ter plaatse geschuurd en fijngeslepen tot een ei-glans ontstond.
Binnen en buiten werd gekozen voor Crème Delicate, een Braziliaanse megmatiet, een granietvariant van de Giallo Veneziano.
In het pand zelf moesten er op diverse ondergronden en met wisselende inbouwhoogtes een tegelvloer in de maat van 600x600 mm. en met een dikte van 12 mm. toegepast worden.
Hiertoe hebben we de ondervloeren eerst geëgaliseerd met een speciale mortel en vervolgens zijn de vloertegels hierop gelijmd. Een en ander stelde hoge eisen aan ons vakmanschap mede gezien het vele strijklicht!